[O2] Octavia II FL ma już 2,5 roku i 60k km - co wymieniać?
A może ktos robił ostatnio przegląd w ASO i się grzecznie zapytał czy nowy sofcik chca wgrać i ładnie odmówił i co się wtedy dowiedział??
Podłącze się nieco do tematu. Jutro czeka mnie wizyta regulacji i sprawdzenia gazu w ASO. Samochód służbowy O2 Tour z przebiegiem 25 tysięcy km. Umawiając wizytę poprosiłem serwis o informację w sprawie nowej mapy paliwowej i wspominanego tutaj dotrysku gazu - obiecali przygotować materiały na jutrzejszą wizytę. W zeszłą sobotę jeszcze za bardzo nic nie wiedzieli. Jutro dam znać jakie jest stanowisko ASO.
[O2] Octavia II FL ma już 2,5 roku i 60k km - co wymieniać?
Muszę zrobić przegląd w mojej Octavii II FL 2009 1.6 MPI bez gazu.. Co wymieniać przy 60k km i 2,5roku? Filtr powietrza, kabinowy, paliwa, świece, olej, filtr oleju... coś jeszcze?
Skąd bierzecie cześci? - alledrogo czy jakieś sklepy z gratami do Octavii? Możecie polecić jakieś marki tych rzeczy co wymieniłem?
Miałem przegląd w ASO po 30k km i wymienili tylko olej i filtry. Jest już po gwarancji, wiec nie chcę robić przeglądu w ASO, a części chcę kupić sam.
Dlaczego zrobiles az 30 tys od ostatniego przegladu? Olej warto wymieniac czesciej a i filtr kabinowy juz pewnie nie jest pierwszej swiezosci
swiece ja wymieniam co 45 tys. , filtry kupuje Manna, do rozrzadu masz jeszcze troche czasu
(okolice 100 tys.) plyn hamulcowy zaleca sie co 2 lata wiec mozesz wymienic
Przeglądy mam według wskazań komputera, jeszcze nie świeci kontrolka, ale za kilkaset km zacznie
ale to nie wyrocznia
Jak chcesz zrobić przegląd wcześniej możesz to spokojnie zrobić
Manele na wymianę możesz zakupić u forumowych handlowców http://forum.octaviaclub.pl/viewforum.php?f=32
Zajrzyj do książki obsługi
O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
DOT 4. Firma to drugorzędna sprawa. Już ważniejsza jest data produkcji...
Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień: http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz